Huh! Nyt alkaa jo lievästi jännittämään tuleva synnytys! Vuorokausia ensimmäisestä astutuksesta tänään on 51!


Tänään Nanan paino oli 7,7kg!! Painoa tullut 500g viikossa! Ei siis mikään ihme, että Nana ei enää jaksa kävellä kuin reilun kilometrin lenkin Viivi-tädin kanssa. Eikä sitä edes voi sanoa kävelyksi! :D Perässä raahaamista pikemminkin :)kuva%202-normal.jpg
Muhkea massu <3

Mahallaan Nana ei juurikaan enää pysty kauaa makaamaan, etsii kylläkin mielellään paljaan lattian makuupaikakseen.

Nana on nyt omatoimisesti tehnyt pientä tuttavuutta uuteen kankaiseen kuljetuskoppaansa (maininta 17.3.2014). Alkuviikosta heräsin keskellä yötä Nanan lähtiessä liikkeelle. Juomassa kävi, jonka jälkeen normaalisti palaa sänkyyn tai lampaantaljalle. Nyt tassut tepsuttivatkin uuden kuljetuskopan luokse ja Nana uskaltautui hetkeksi sinne mennä nukkumaan. Häiriintyi kun menin pöllönä ottamaan valokuvaa :) kuva%201-normal.jpg
"Yritä tässä kaikessa rauhassa nukkua kun toinen räiskii salaman kanssa" Nana :)

Nana on nauttinut ateriansa pääsääntöisesti nyt pentulaatikossaan. Laatikkoon mennään ruoka-aikaan suht riemukkaasti, mutta ei sinne jäädä "hengailemaan" huvin vuoksi :)
Tosin poikkeuksena mainittakoon toissa yö!
Heräsin taas outoon raapaisu ääneen. Valot päälle ja ensimmäinen asia mitä tajuaa kesken unien, Nana seisoo pentulaatikossaan taas hölmistynyt ilme naamalla " et mitä mä taas tein?" :D Äkkiä pois laatikosta, kuin koko koira ei siellä olisi edes käynyt.

Pikkusten vauvojen liikkeet on alkanut tuntua Nanan masun läpi! Liikkeet voimistuvat päivittäin! Myös sydänäänet kuuluivat eilen ensimmäisen kerran stetoskoopeilla! :)

Taas on pieniä hankintoja tehty viime viikolla :) Pieni korvapumppu, jolla voi sitten imeä pentujen suusta/sieraimista nesteitä pois, Nanalle oma nopea muumi-kuumemittari :) Ja vinkkinä tuttavalta: Nutri-plus geeli, jos vaikka voimat alkavat hiipumaan kesken synnytyksen.

Jos sitä alkaisi alkuviikosta jo mittailemaan lämpöä varmuuden vuoksi. Eihän sitä varmasti osaa ennustaa, että monennellako vuorokaudella Nana synnyttää. Eikä se lämmön mittailukaan tosin täysin varma ole ennakoimaan lähestyvää synnytystä! :)
Mutta kieltämättä kyllä jännittää lähtä töihin ensiviikon keskiviikon jälkeen! Vaikka arvioitu aika on 10.4 ja siitä eteenpäin! :)

Huomenna olisi Nanan kasvattaja tulossa kylään. Näkee Nanan vielä ennen synnytystä! :) Tuo tullessaan tilaamani koiranpentujen ruoan sekä maidonkorvikkeen pulloineen. Nämä kaiken varalta!!

Nana on aavistuksen rauhattomampi nyt iltaisin nukkumaan käydessä. Käy juomassa jokaisen heräämisen/paikan vaihdon yhteydessä, hengitys raskaampaa (pikkuiset naperot painavat). Petaamista ei ole vielä esiintynyt sekä lelujen hoivaaminen täysin olematonta!

Näihin kuviin ja tunnelmiin! Taidan tiivistää hieman blogiin kirjoittamista loppu viikosta eteenpäin :)